BERGSJÖ-PORTALEN

Insändare i Hudiksvalls Tidning
2002-11-09

Jag är så glad att jag bor i Nordanstig

Jag är så glad över att jag och de mina bor i Nordanstig. Kommunen må vara liten och fattig, men så stor och rik på människor med empati, värme, kreativitet, professionalism, sunt bondförnuft och handlingskraft.

Min far har varit skriven i en annan kommun de senaste två åren. Där blev han allvarligt sjuk. Vi barn ville få hem vår far, då alla hans anhöriga och de flesta vänner fanns här hemma. Det visade sig praktiskt taget omöjligt!

Hade det inte varit för Ann-Kristin Bogstag, biståndssekreterare inom den fantastiska äldreomsorgen som vi har i vår kommun, hade pappa varit kvar många, många mil från oss.

I vår kommun ser man till den lilla människans behov. Här är det inte prestige som styr. Här tänker man inte med plånboken, utan med hjärtat!

Personalen på Bållebo är även de stora underverk. De är glada, hjälpsamma, positiva och ställer upp till 100 procent för både patienter och anhöriga.

Låt mig bara ta ett litet exempel: Min bror och jag släpade dit en hög byrå till pappas rum för att han skulle kunna se tv-bilden riktigt. Det hade varit besvärligt, då han mest är sängliggandes. En liten list slets loss från byrån. Jag tänkte att, äsch, det fixar jag senare. Men inom några sekunder kom Lars, skötare, men en tub trälim i högsta hugg. En liten grej kanske, men typiskt för de glada, serviceinriktade teamen.

Jag är så glad, jag är så lycklig, jag är så tacksam. Men mest av allt är jag förundrad över hur bra äldreomsorgen fungerar. Tack!

Man kanske inte behöver locka hit utomsocknes med strandnära tomter. Locka dem hit med, vad jag är övertygad om, Sveriges bästa omsorg i stället!

Britt-Marie Engberg

BERGSJÖ-PORTALEN